Ivković: Loš odnos prema košarkašima

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da je zadovoljan tokom priprema za Svetsko prvenstvo, ali i da mu teško pada odnos nadležnih prema timu.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da je zadovoljan tokom priprema za Svetsko prvenstvo, ali i da mu teško pada odnos nadležnih prema timu.

"Odnos igrača prema pripremama pred važna takmičenja uvek je bio na najvišem nivou i uvek će biti, nikada se to pitanje nije postavljalo... Prvi deo priprema u Folgariji protekao je u redu, sada nam sledi 'glazura'. Ovde imamo idealne uslove za rad", rekao je Ivković novinarima u Kovilovu.

Srbija će se u Kovilovu spremati do 5. avgusta kada kreće u Istanbul na prvi pripremni turnir. Tada će Ivković skratiti spisak igrača sa 17 na 14.

Jedno od pitanja za selektora bilo je kako je na tim uticala vest od pre nekoliko dana da će Srbija možda izostati sa Mundobasketa ako ne izmiri dugovanja prema FIBA, koja iznose 15.000 evra. "Ako je ta poruka upućena državi, onda je to kasno došlo. Ako je upućena nama... znamo da nema para... Ova vest će se sigurno čuti, ali ona neće narušiti moj trenerski ili njihov igrački ugled, ali hoće ugled naše košarke, koja je jedan od naših najboljih ambasadora", rekao je selektor Srbije.

Ivković je zamerio i na odnosu koji se ima prema košarkašima i kazao da je taj odnos "neprofesionalan". "Moglo je nešto da se promeni. Na primer, da se sa ulaza u Kovilovo skine slika fudbalera i natpis 'dobrodošli, fudbaleri'. Moglo je da bude 'dobrodošli košarkaši', fudbaleri su se skupili, igrali i razišli i sada su kod svojih kuća. Mi imamo svoj marketing, a to je samo jedan od pokazatelja kako se neprofesionalno radi", rekao je Ivković.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).