"Profesor" Bjelica odveo Srbiju do druge pobede

Košarkaši Srbije pobedili su selekciju Nemačke rezultatom 68:66 (19:18, 20:20, 11:10, 18:18) u drugom kolu B grupe Eurobasketa.
Košarkaši Srbije pobedili su selekciju Nemačke rezultatom 68:66 (19:18, 20:20, 11:10, 18:18) u drugom kolu B grupe Eurobasketa.


Ekipa Saleta Đorđevića je nakon neizvesne utakmice i ne baš najbolje igre pobedila jednog od domaćina šampionata pred punom "Mercedes Benz" dvoranom u Berlinu. Najefikasniji u timu Srbije bio je Bjelica sa 12 poena, 3 skoka i 3 asistencije, dok je u Nemačkoj ekipi najefikasniji Novicki sa 15 poena, 10 skokova i 3 asistencije.

U prvoj četvrtini vrlo tvrda utakmica. Srbija je povela, ali nije dugo trajalo to vođstvo, Šruder je sa tri brza prodora preokrenuo rezultat nakon čega je naš selektor zatražio tajm aut.

Dobrom igrom u odbrani naši košarkaši stižu Nemce. Pred kraj četvrtine Bogdan Bogdanović postiže trojku i donosi pola koša prednosti. Srbija četvrtinu završava sa svega 25 procenata pogođenog šuta iz igre dok su domaćini ubacili 50 odsto. Nemačka bolje otvara drugu četvrtinu košem i trojkom Šavarcika. Još jednom reaguje Đorđević tajm autom, i još jednom se ova odluka ispostavila dobrom. Nikola Kalinić je vezao dva koša uz jedno bacanje i dovodi Srbiju na dva poena zaostatka.

Neverovatan faul Vojtmana nad našim kapitenom, udario je Teodosića u glavu nakon što ga je prošao, a sudije su dosudile samo faul. U nastavku su se raspucali Nemci, pogađaju tri trojke za redom i odlaze na plus 7. Neverovatan podatak je da smo za 18 minuta postigli samo jednu trojku od trinaest pokušaja. Teodosić i Raduljica nisu dali domaćinima da se odlepe pa Srbija hvata priključak. Marko Simonović je nakon asistencije Bjelice postigao koš uz faul i doneo poen prednosti Srbiji pred odlazak na odmor.

I u trećoj četvrtini veoma tvrda igra sa malo poena. Nemci su nas spustili na dva poena za pet minuta igre, dok su oni ubacili 7. Nedović dva minuta pred kraj treće četvrtine postiže tek drugu trojku za našu ekipu i nastavlja rezultatsku klackalicu. Mali broj poena u ovoj četvrtini koja je završena sa 11:10.

Kuzmić je zakucavanjem upisao svoje prve poene na ovom šampionatu nakon asistencija Bogdanovića, a zatim je ostavljen sam na liniji slobodnog bacanja i beleži još dva poena čime Srbija odlazi na plus 6. Još jednom Šavarcik vraća Nemce u igru. Ostaje sam nakon dobre akcije i pogađa za tri poena. Plajs nastavlja ono što je Šavarcik započeo i svojoj ekipi donosi 3 poena prednosti. Ni naši se nisu dali, Erceg trojkom donosi izjednačenje. Bjelica minut i po pred kraj preuzima odgovornost i solo prodorom ponovo beleži poene za minimalnu prednost. Na 24 sekunde do kraja Šavarcik postiže trojku i donosi izjednačenje.

Tri sekunde pred kraj napad za Srbiju. Loptu je izveo Teodosić, a Nemanja Bjelica sa čeone linije postiže neverovatan koš. Nemci nisu iskoristili 0,9 sekundi za napad pa Srbija beleži drugu pobedu u grupi.

Sledeću utakmicu "Orlovi" igraju protiv Islanda u utorak u 14:30 časova. (Dejan Đolović)

  • pERICA

    06.09.2015 17:33
    Polako
    Pun gas be previse hvalospeva pa na kraju videcemo.
    Svaka cast
  • 06.09.2015 17:02
    Milos
    Bravo bre!Tako se bori za sveti Srpski dres i majku Srbiju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).