Košarkaši Hemofarma i dalje zaglavljeni u snegu

Košarkaši Hemofarma satima su zarobljeni u autobusu koji se zaglavio u snegu na 20 kilometara od Mostara i ne zna se kada će nastaviti dalje do Širokog Brijega.

Košarkaši Hemofarma satima su zarobljeni u autobusu koji se zaglavio u snegu na 20 kilometara od Mostara i ne zna se kada će nastaviti dalje do Širokog Brijega.

Vrščani su još u petak ujutro krenuli na utakmicu protiv Širokog, koja je na programu od 17 časova, ali su se oko dva časa posle ponoći zaglavili. Ispred autobusa u kojem se nalaze igrači Hemofarma zajedno sa stručnim štabom zaglavio se kamion koji čisti sneg, pa ni njihov autobus ne može dalje i oni već više od devetnaest sati stoje u mestu.

Iako su se pojedini internet mediji iz Bosne i Hercegovine javili da je drama okončana i da su se igrači Hemofarma uveliko smestili u hotel, od toga za sada nema ništa.

"Još smo u autobusu, u tunelu", rekao je u 17 časova i 45 minuta Nebojša Bogavac, trener Hemofarma, za Blicsport.rs, a nama je oko 19 časova potvrđeno da je mehanizacija uspela da se probije sve do četiri kilometara od tunela u kome su košarkaši.

Vrščane po izbavljenju, na koje se još čeka, očekuje još pola sata puta do hotela "Ero" u Mostaru, gde će se okrepiti do odlaska u Široki Brijeg.

"Spasilačke ekipe su stigle do prve kolone zavejanih vozila, a Vrščani su, u tunelu, u drugoj koloni. Sve to sporo ide, pa se nadam da će oko 19 časova mehanizacija stići do njih, kada će krenuti put našeg grada", rekao je Miljenko Karačić, sekretar KK Široki Brijeg i šef dopisničke službe HRT iz Mostara. On je naveo da će se njegov klub naći na usluzi Vrščanima, pa čak i odložiti nedeljni meč (17h) za ponedeljak, ako Hemofarm to bude tražio.

Podsetimo, autobus sa košarkašima Hemofarma i stučnim štabom je u petak u devet časova krenuo iz Vršca, ali su na putu ušli u tunel iz koga, za sada, nema izlaza. Put im je preprečio i šleper, što dodatno otežava situaciju.

"Na sreću ima grejanja u autobusu, ali niko još ne može da se probije do nas. U tunelu je i nekoliko automobila, kojima je ponestalo goriva i te porodice su prešle kod nas, da se ogreju. Hrane više nemamo, zvali smo pomoć, ali ne može da se dođe do tunela. Bilo bi pogubno da i sledeću noć provedemo u autobusu, kako su nam ranije najavili", rekao je trener Hemofarma Nebojša Bogavac za Blicsport.rs i dodao: "Samo se nadamo se da će autobus imati dovoljno goriva da možemo da se grejemo", nada se Bogavac.

Komisija za takmičenje KSS donela je odluku o otkazivanju velikog broja utakmica ovog vikenda zbog otežanih vremenskih prilika. Otkazane su sve utakmice A ženske lige, B muške lige, B ženske lige, Heba juniorske i ABS Elektro kadetske lige. Za sada će sve utakmice regionalne ABA lige i Košarkaške lige Srbije biti održane po planu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).