WB2015: Đoković ponovo kralj Vimbldona

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranio je titulu na Vimbldonu, pošto je danas u velikom finalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 7:6 (7:1), 6:7 (10:12), 6:4, 6:3.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranio je titulu na Vimbldonu, pošto je danas u velikom finalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 7:6 (7:1), 6:7 (10:12), 6:4, 6:3.

Đoković je posle 2011. i 2014. osvojio treći grend slem u Londonu i postao tek osmi igrač u istoriji tenisa koji je uspeo dve godine zaredom da osvoji šampionski pehar na prestižnom turniru.

Meč je trajao dva sata i 55 minuta, a srpski teniser je posle velike, na trenutke rovovske borbe uspeo da savlada Federera i izjednači na 20:20 u međusobnim duelima. Ključan detalj dogodio se početkom trećeg seta, kada je Novak uspeo da se oporavi od izgubljenog taj-brejka (12:10) i propuštenih sedam set lopti.

Neiskorišćene prilike, međutim, nisu omele Đokovića.

Većina igrača bi psiholiški pala u takvoj situciji, ali Đoković je pokazao mentalnu stabilnost i zbog čega je na vrhu ATP rang liste. Propustio je dve brejk lopte, zatim spasio jednu na svoj servis, ali ne i treću i odmah poveo sa 3:1.

Meč je u trećem setu bio prekinut zbog kiše na 25 minuta, ali ni to nije omelo Novaka. Kao i pre četiri godine, Đoković je osvajanje titule proslavio na sebi svojstven način. Nakon što je osvojio poslednji poen, srpski teniser je kleknuo na travu i probao busen čuvene vimbldonske trave.

  • Spark

    13.07.2015 06:33
    Old McDonald
    Cela farma je pevala. I svi su se prasici, koze i kokoske neizmerno radovali kad je farmer sebi kupio televizor...
  • 13.07.2015 04:35
    Čitalac "ČUVAJ SE" možda nekome izgleda smešan ali je veoma u pravu. Evo Noletu stvarno niko ne može ništa na terenu ali ovo zadnje vreme šta nam stiže iz te čuvene Engleske - na primer da traže devojčicu rumenih obraza koja nervozno pije sok, jer je navodno Nole nešto viknuo na nju pa do ostalih stvari (rezolucija koju je Vitalij oborio levom ruiom) itd. tera nas na razmišljanje da mogu neku budalu da podmetnu. Pa eto engleski ministar inostr.poslova je naterao nešeg premijra da ide u jako nesigurno Srebrenicu i umalo ga ozbiljnije povrede ili još gore.
    Baš mi žao što nije simpatični Marej bio u finalu pa neka navijaju jer bi Nole i njega pobedio.
    Svaka mu čast na svemu i da nije uporno trenirao od malih nogu ne bi ovo postigao a sigurno će još dugo pa da se i o njemu decenijama priča kao onom sipatičnom Borisu Bekeru koji se izuzetno brinuo ali i veoma radovao juče.
  • qqq

    12.07.2015 23:30
    @Kontrash

    Citav svet postoji zbog Srbije .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.