Četvoro tenisera danas na terenima u Majamiju

Na terene teniskog kompleksa u Majamiju danas izlazi četvoro srpskih predstavnika – Ana Ivanović, Nenad Zimonjić, Viktor Troicki i Novak Đoković.
Na terene teniskog kompleksa u Majamiju danas izlazi četvoro srpskih predstavnika – Ana Ivanović, Nenad Zimonjić, Viktor Troicki i Novak Đoković.

Od 17.30 po srednjoevropskom vremenu Ivanovićeva za rivalku ima veteranku iz Francuske Viržini Razano, a Troicki igra sa Semom Kverijem (TVB92) četvrti po redu na terenu broj dva. Zimonjić u paru sa Ljodrom za protivnike ima Čelu i Monaka (najranije 23h), dok Đoković od 3.30h igra sa Džejmsom Blejkom (TVB92).

Džejms Blejk, naredni Đokovićev suparnik, ima 31 godinu, trenutno je 173. na ATP listi, a u novembru 2006. godine bio je četvrti teniser planete. U karijeri punoj povreda osvojio je deset titula, ali na Grend slem turnirima nikada nije prošao dalje od četvrtfinala. Novak je bio bolji u oba dosadašnja međusobna okršaja – u borbi za treće mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu bilo je 6:3, 7:6, a zatim i 3-0 na prošlogodišnjem US openu.

Sem Kveri, sledeći rival Troickog, trenutno je 21. na ATP listi, u karijeri je osvojio šest trofeja, ali ove sezone ne igra baš najbolje – igrao je četvrtfinale u Memfisu i četvrto kolo u Indijan Velsu, a na Australijan openu ispao je već u prvoj rundi. U međusobnim duelima rezultat je 1:1 – Troicki je pre dve godine slavio na Srbija openu, ali mu se Kveri revanširao u Dejvis kupu.

Viržini Razano, protivnica Ane Ivanović, u drugom kolu je napravila iznenađenje i izbacila Kaju Kanepi. Francuskinja ima 27 godina, u karijeri je osvojila dva trofeja i zaradila skoro tri i po miliona dolara. Na Grend slem takmičenjima nikada nije prošla dalje od osmine finala. Trenutno je 101. na WTA listi, imala je mnogo problema sa povredama, a nekada je bila i 16. na svetu. Oba dosadašnja meča Ivanovićeva je dobila, poslednji na prošlogodišnjem US openu kada je bilo 7:5, 6:0.

Kasnije tokom dana, Ana će u paru sa Andreom Petković igrati meč u konkurenciji dublova, a rivalke su im Stricova i Benešova.

U nedelju će jedan od zanimljivijih mečeva biti onaj između Huana Martina del Potra i Robina Soderlinga, Azarenka igra sa Cibulkovom, Fiš sa Gaskeom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.