Đoković se vraća na teren

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se vraća na teren posle šestonedeljne pauze na turniru u švajcarskom gradu Bazelu, na kom učestvuju Janko Tipsarević i Viktor Troicki.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković se vraća na teren posle šestonedeljne pauze na turniru u švajcarskom gradu Bazelu, na kom učestvuju Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

Nakon povrede koju je zadobio u finalu US Opena i potom pogoršao njeno stanje u polufinalu Dejvis kupa, prvi Novakov protivnik u rodnom gradu Rodžera Federera biće Havijer Malis, 50. teniser na ATP listi.

U osmini finala protivnik bi mu bio jedan od takmičara koji će doći iz kvalifikacija, dok bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa reprezentativnim kolegom Viktorom Troickim. On bi do duela sa Đokovićem morao da savlada prvo Markosa Bagdatisa, a zatim najverovatnije i ruskog tenisera Mihaela Južnjeg.

U drugom delu žreba nalazi se Janko Tipsarević, koji posle veoma uspešne turneje u Rusiji neće imati predah, već izlazi na megdan Florijanu Majeru, pa bi ako nastavi sa sjajnim partijama u eventualnom četvrfinalu mogao da se sastane sa drugim nosiocem Endijem Marejem.

Titulu osvojenu prošle godine brani Švajcarac Rodžer Federer koji se takođe nalazi u drugom delu kostura i ne bi trebalo da ima mnogo problema da se plasira u polufinale.

Turnir u Bazelu počinje u ponedeljak i traje do naredne nedelje, 6. novembra, a nagradni fond iznosi 1.225.000 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.