Kokosovo ulje sjajno za kosu, kožu i zube

Pozitivni efekti kokosovog ulja na ljudsko telo su opšte poznati, pogotovo kada je reč o kosi, koži i zubima.
Koža
 
Mešavinu šećera i kokosovog ulja potrebno je naneti na kožu i sačekati 10 minuta. Ova mešavina uklanja mrtve ćelije zbog čega koža postaje mekša. Ukoliko osoba pati od infekcija ili akni, onda se umesto šećera preporučuje so.
 
Kosa
 
Kokosovo ulje sprečava opadanje kose i pospešuje njen rast. Ulje u kombinaciji sa sokom od limuna će sprečiti kosu da osedi. Ova mešavina se nanosi na kosu i teme.
 
Zubi
 
Na tržištu postoje mnogobrojne paste za zube s različitim sastojcima, a kokosovo ulje je jedno od najsigurnijih sredstava za čišćenje zuba i to bez hemikalija. Preporučuje se pranje zube sa kokosovim uljem i kombinaciji sa soli, što će ih učiniti zdravijim i sjajnijim.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima