Recept dana: Ukusne kakao-krofne

Probajte ove ukusne krofne.
Sjediniti 200 grama brašna i 150 grama maslaca, dodati 200 grama obarenih i oljuštenih badema, 150 grama šećera u prahu i jednu kašiku kakaa, pa sve izmešati i zamesiti testo s jednom kašikom ruma. Testo treba izraditi tako da bude glatko, a tada ga razviti oklagijom, vaditi okruglim kalupom, stavljati u namazan pleh i peći. 
 
Nadev za kakao-krofne pripremiti na ovaj način: 150 grama maslaca, 150 grama šećera, 30 grama kakaa u prahu dobro umutiti, pa ovim premazati svaku pečenu krofnu, slepiti ih po dve, a odozgo preliti glazurom od čokolade.
 
Glazuru od čokolade napraviti na sledeći način: dve štangle čokolade preliti s dve kašike mleka i staviti na kraj šporeta da se otope, a zatim dobro izmešati s malo maslaca.
 
Svaku krofnu preliti ovim prelivom i ređati po dasci da se osuši.
 
Autor: 021.rs
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • /

    04.04.2016 18:39
    /
    i krofnu ste s.ebali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Nutela bi mogla da poskupi zbog mraza u Turskoj

Ljubitelji slatkog namaza Nutela će verovatno morati da uskoro plaćaju više za svoj omiljeni proizvod pošto je najjači prolećni mraz u poslednjoj deceniji značajno smanjio rod lešnika u Turskoj.

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.