Ovo su najukusniji šejkovi

Ne stižete ni kvalitetno da jedete, jer vam se sve svodi na dva usputna zalogaja ili brzu hranu.

Žudite za nečim što će vas podići, ispraviti i dati vam snagu za nove životne pohode? Maštate o čarobnom napitku, koji za tren odnosi sve probleme? Spremite sokovnike i cediljke, i pravac na pijacu po sastojke za detoks šejkove.

Ima li išta lepše od okrepljujućeg napitka ceđenog voća i povrća, koji samo nakon prvog gutljaja, relaksira svaki milimetar tela. Ukusni i sočni sokovi hrane vaš organizam i obezbeđuju unos vitamina i minerala, koji bude najbolje u vama. Dovoljna je samo jedna čaša svakog jutra.

Čudesna borovnica

Borovnice su vaš najbolji prijatelj kada je reč o detoksikaciji, jer u sebi sadrže neophodna vlakna i antioksidante. One sadrže ono što je neophodno telu da napuni baterije i izbaci sve otrove iz sistema. Idealne su u kombinaciji sa drugim bobičastim voćem - malinama i kupinama. Za ovaj pobednički detoks napitak potrebna vam je jedna i po šolja navedenih bobica, pola šolje kokosovog mleka, šolja prečišćene vode i šačica ovasa. Sve to lepo blendujte dok ne dobijete kašastu smesu.


Abrakadabra đumbir

Magični koren đumbira već prvim gutljajem budi svaku ćeliju ljudskog organizma. Osim toga, ta biljka detaljno čisti digestivni sistem pomažući kod problema nadimanja, gasova i zatvora. Zajedno sa cimetom ima antiupalno dejstvo. Prvo dobro usitnite koren đumbira pre nego ga ubacite u blender, a onda dodajte kašičicu cimeta, šaku spanaća, šolju vode, zahvalite se prirodi na ovim biljkama i uživajte!

Jagodica bobica

Ukusni jagodičasti šejk sa jogurtom koji okrepljuje dušu i telo idealan je napitak za doručak. U kombinaciji sa bananom pomaže kod problema dehidratacije, mamurluka, problema sa bubrezima, premasne kože, infekcija... U blender stavite pet očišćenih jagoda, jednu oljuštenu bananu, šolju mleka, kašiku jogurta i kašičicu meda. Preukusno je i zdravo, prste da poližete.

Prolećna magija

Ovaj čarobni napitak posebno je namenjen u prolećnim danima jer njegovo dejstvo budi sve koji još nisu prekinuli zimski san. Svaki sastojak ovog šejka, čiji recept sledi, pokreće cirkulaciju, izbacuje toksine, pospešuje varenje i hrani svaki deo organizma. Treba vam šolja vode, pola čaše limunovog soka, po šolja kelja i lista maslačka, jabuka i kruška srednje veličine, pola kaščice đumbira i mrvica bibera. Na kraju dodajte med ili steviju ako volite slađe napitke.

Autor: Alo

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.