Ovo piće stvarno smanjuje stres

Odličan je lek protiv stresa, a naučnici kažu da bi trebalo da se konzumira svaku noć pre spavanja.
Ovo piće stvarno smanjuje stres
Foto: Pixabay
Ako ste mislili da jedna rakijica ili pivo smanjuje stres, prevarili ste se. Tako barem kažu nemački naučnici.
 
Naime, čaša mleka odličan je lek protiv stresa. Naučnici su tragali za idealnim načinom smanjivanja stresa i njegovog pogubnog uticaja na organizam. U borbi protiv nelagode, zaključili su, najbolje pomaže mleko, jer blagotvorno deluje na mozak.
 
Tajna je u fosfolipidima koji se kriju u mleku, a oni su pravi lek protiv nervoze. Iako neki smatraju da mleko treba izbegavati, naučnici ga zapravo preporučuju.
 
Istraživači Univerziteta u Trieru kažu da pijenje mleka donosi preko potrebnu ravnotežu u organizam. Zato bi pre spavanja trebalo popiti čašu toplog mleka koja olakšava san, a pritom i smanjuje stres, piše Večernji list.
  • Nenad

    05.11.2018 11:05
    Koje mleko?
    Ono domace ili kupovno puno hormona, antibiotika, emulgatora i slicnih "vitamina"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima