Švajcarska ukida nacionalne rezerve kafe jer nije od značaja za preživljavanje ljudi

Švajcarska je objavila planove o ukidanju nacionalnih rezervi kafe, posle objave da kafa nije od značaja za preživljavanje ljudi.
Švajcarska ukida nacionalne rezerve kafe jer nije od značaja za preživljavanje ljudi
Foto: Pixabay
Ovo je sistem koji se primenjuje decenijama, a prema planu, obaveza čuvanja zaliha kafe će isteći na kraju 2022. godine.
 
Federalna kancelarija za ekonomske zalihe, zaključila je da kafa nije sastojak neophodan za život. Navodi se da kafa skoro i nema kalorije i nije neophodna u ishrani.
 
Obavezu čuvanja zaliha kafe sada ima 15 kompanija uključujući i "Nestle". Količina zaliha je oko 15 tona, što je dovoljno da pokrije tri meseca konzumacije kafe u Švajcarskoj. Kompanija "Nestle" koja je proizvođač Neskafe, drugi uvoznici i trgovci kafom su prema zakonu u obavezi da čuvaju zalihe sirove kafe.
 
Država takođe čuva zalihe šećera, pirinča, jestivog ulja i stočne hrane.
 
Sistem prikupljanja rezervnih zaliha je ustanovljen između Prvog i Drugog svetskog rata, i predstavljao je sistem kojim se Švajcarska pripremala za potencijalnu nestašicu u slučaju rata, nacionalne katastrofe ili epidemije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.