KFC testira "meso bez mesa"

Posle Burger Kinga i njegovog vegetarijanskog "Vopera", Kentaki Frajd Čiken (KFC) testiraće "meso bez mesa", saopštio je taj američki lanac brze hrane poznat po svojoj pohovanoj piletini.
KFC testira "meso bez mesa"
Foto: Pixabay
Test će biti sproveden danas, samo jedan dan u jednom restoranu u Atlanti u američkoj državi Džordžiji pre nego što se razmotri mogućnost širenja ponude na cele SAD, zavisno od reakcije potrošača.
 
KFC se povezao sa vegan startapom "Beyond Meat" koji je kotiran na Vol stritu, i ponudiće "krilca" i krokete od biljnog proteina, sa ukusom sličnom piletini.
 
 
Burger King je u aprilu u SAD lansirao verziju svog poznatog hamburgera "Voper" bez mesa, ali sličnog ukusa. Za to se povezao sa firmom "Impossible Foods", startapom konkurentnim "Beyond Meat" na tržištu koje je u punoj ekspanziji.
 
Restorani odgovaraju na porast potražnje za "mesom" biljnog porekla dok ljudi tragaju za zdravijom i održivijom hranom.
 
Očekuje se da će prodaja zamene za meso u SAD porasti 78 odsto na 2,5 milijardi dolara u periodu između 2018. i 2023. godine, procenjuje Euromonitor.
  • Trt

    29.08.2019 09:12
    Evo ga naš lokalni psiho vegan za 3, 2, 1...
  • Ns

    27.08.2019 22:34
    Meso bez mesa? Ovi debilni ameri ce svasta smisliti. Puno srece sa tim otpadom od hrane. Trebace vam. Preterano masno jeste stetno, ali ovo je cist OTPAD (kombinacija hemije i gmo sranja). Vec su se degenerisali preko mere. Od ovog otpada ce jos vise bujati
  • Tina

    27.08.2019 21:49
    Jelte?
    A do sada je bilo meso?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.