Restoran kažnjava one koji ne pojedu svu hranu

Kako bi mušterijama skrenuli pažnju na težinu ribarskog posla, vlasnici japanskog restorana Hačiko im naplaćuju kazne ukoliko im ostane hrana na tanjiru.
Restoran kažnjava one koji ne pojedu svu hranu
Foto: Pixabay
Nakon što su shvatili da izjava "Neka deca umiru od gladi u Africi" ne deluje tako efikasno u borbi protiv bacanja hrane, odlučili su da goste udare tamo gde zaista boli: po džepu. Naime, ovde ćete dobiti novčanu kaznu za svaku kašičicu pirinča koju ste ostavili na tanjiru. 
Razlog leži u velikoj povezanosti restorana s lokalnim ribarima. Čak je i način na koji poslužuju hranu prilično filmski. Dok konobari donose hranu i serviraju je, pevaju mornarske pesme – a mušterije koje ih znaju, na njih jednako tako odgovaraju.
Vlasnik restorana, Hitoši Sugita, objasnio je kako naplaćivanje kazni zbog bacanja hrane proizlazi iz želje da kod mušterija podigne svest o opasnosti i važnosti ribarskog posla.
 
"Njihov zadatak lovljenja ribe nije nimalo lak i ne opisuje se bez razloga kao hleb sa sedam kora. Baš zbog toga, trebalo bi da budemo svesni značaja hrane koju imamo pred sobom i budemo svesni problema bacanja hrane", rekao je Sugita.
 
Jedan od najvećih specijaliteta ovog restorana je ikra lososa u sojinom sosu sa pirinčem – porcija koju ćete dobiti stvarno je isplativa za cenu, ali očekuje se da barem onda imate poštovanje i pojedete je kako dolikuje.
  • sasa

    09.03.2022 08:51
    najeb*smo
    Vidiš kakve promene se dešavaju u svetu . Do pre deset godina samom objavom " vlade " da teba tako i tako japanci bi bez pogovora izvršili zadato . Ni japanci nisu kao nekad .Sada kinta rešava problem .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.