Kako da zamrznete krompir, a da sačuva teksturu i ukus?

U marketima je dosta proizvoda od kropira i svi su zamrznuti.
Kako da zamrznete krompir, a da sačuva teksturu i ukus?
Foto: Pixabay
Ako želite da sebi skratite vreme kuvanja, krompir možete da zamrznete i sami, piše City magazine. Time imate potencijalni obrok i kada vas mrzi da odete u prodavnicu.
Dovoljno je da krompir isečete i skuvate. Ali ne sasvim i ne u slanoj vodi. Kuvate ga najviše pet minuta, a ako su komadi veći, onda i do sedam.
Tada procedite vodu, a krompir sasvim ohladite. Ili pod ledenom vodom, ili pod vodom sa nekoliko kockica leda.
 
Obavezno ga prosušite. Posle nekoliko sati željene količine krompira stavite u kesice, zamrznite i vaš budući ručak je skoro spreman, kad god poželite.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi