Konačno dinstani luk bez suza i neprijatnih mirisa

Luk, namirnica koja je ključna u većini kulinarskih poduhvata, često nam uzrokuje nelagodu.

Kada ga seckamo, oči počnu da svrbe i peku, a onda stižu i suze. 

A zašto je to tako?

 Luk se tim opasnim trikovima štiti od pohlepnih grabljivica, ispuštajući hemikalije koje izazivaju iritaciju oka. 
Ali to nije sve. Dinstanje luka ispušta jake mirise koji se šire u zatvorenom prostoru, a često se uvuče i u tkanine, kao što su odeća i zavese.
 
Da li to znači da treba da odustanemo od dinstanja luka koje obrocima daje slast i gustinu? Naravno da ne. 
 
Ljudi su pokušavali da izmisle brojne trikove koji će sprečiti plakanje prilikom seckanja i neprijatne mirise prilikom dinstanja, uključujući i stavljanje sode bikarbone u jelo. Svi ti trikovi bili su samo delimično efikasni, rešavajući, i to ne potpuno, jedan od dva problema.
 
A šta ako vam kažemo da se sve neprijatne strane ove, inače neizbežne namirnice, mogu izbeći, a da se pritom zadrže sva dobra svojstva?
 
Na našem tržištu pojavio se proizvod "Laki luk" koji je rešenje za te probleme. Ovaj praktični proizvod eliminiše i suze i neprijatne mirise.
 
 
Gotov dinstani luk u pakovanjima od po 280 grama (odgovara količini od oko 400 grama svežeg luka), iseckan je savršeno, tako da vi to ne morate da radite. A kada počnete sa njim da pripremate hranu, po stanu se ne širi teški, prepoznatljivi miris dinstanog luka.
"Laki luk" se savršeno uklapa u sve domaće specijalitete, od gulaša do flekica sa kupusom, ostavljajući miris luka tamo gde mu je i mesto - u loncu. 
 
Uz to, priprema ručka je znatno skraćena, jer ne trošite vreme na seckanje. 
 
"Laki luk" je prirodni proizvod, bez aditiva i konzervansa. U kesici je samo luk prodinstan u sopstvenom sosu, uz malo soli. Očišćen je i isečen na kockise, pasiran i odmah spreman za dalju pripremu jela. 
 
Ovaj proizvod može se nabaviti u Univerexportu, po pristupačnoj ceni.
 
Na sajtu lakiluk.rs možete videti sva prodajna mesta, uputstvo za upotrebu i druge detalje o ovom proizvodu.

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.