Komplet lepinja proglašena za najbolji doručak: Pogledajte kako se pravi

Gastronomski sajt "www.tasteatlas.com" proglasio komplet lepinju za najbolji doručak na svetu u 2023. godini, saopštila je Turistička organizacija Zlatibor.
Konkurencija je prilikom izbora bila jaka, od čak 100 jela, a specijalitet iz zlatiborskog kraja zauzeo je prvo mesto sa ocenom od 4,8, od maksimalnih 5.
Komplet lepinja se tradicionalno vezuje za Užice i ceo zlatiborski kraj, a veruje se da je nastala u periodu između dva svetska rata.
U saopštenju Turističke organizacije Zlatibor se podseća da je za pravljenje jedne komplet lepinje potrebna jedna lepinja, jedno jaje, jedna supena kašika starog zlatiborskog kajmaka i pretop (saft, odnosno moča od jagnjećeg i prasećeg pečenja - može se pronaći u pečenjarama ili pekarama).
 
Pogledajte recept za ovaj specijalitet.
 
  • Limburg

    17.12.2023 12:22
    Odličan doručak, 50% gluten i kvasac, 30% holesterol s nešto proteina, 20% LDL holesterol. To se zove doruckovanje u Srbalja. Ocenjujte negativno koliko god hoćete.
  • Max

    17.12.2023 06:05
    Re
    Znaci da bi napravio moram jagnje na raznju da ispecem u sobi ?
  • Dragan

    16.12.2023 23:22
    Ne baš
    Zar nije mnogo bolje i zdravije sama lepinja sa kajmakom i kiselo mleko nego ove egzibicije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.