Komplet lepinja proglašena za najbolji doručak: Pogledajte kako se pravi

Gastronomski sajt "www.tasteatlas.com" proglasio komplet lepinju za najbolji doručak na svetu u 2023. godini, saopštila je Turistička organizacija Zlatibor.
Konkurencija je prilikom izbora bila jaka, od čak 100 jela, a specijalitet iz zlatiborskog kraja zauzeo je prvo mesto sa ocenom od 4,8, od maksimalnih 5.
Komplet lepinja se tradicionalno vezuje za Užice i ceo zlatiborski kraj, a veruje se da je nastala u periodu između dva svetska rata.
U saopštenju Turističke organizacije Zlatibor se podseća da je za pravljenje jedne komplet lepinje potrebna jedna lepinja, jedno jaje, jedna supena kašika starog zlatiborskog kajmaka i pretop (saft, odnosno moča od jagnjećeg i prasećeg pečenja - može se pronaći u pečenjarama ili pekarama).
 
Pogledajte recept za ovaj specijalitet.
 
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • Limburg

    17.12.2023 12:22
    Odličan doručak, 50% gluten i kvasac, 30% holesterol s nešto proteina, 20% LDL holesterol. To se zove doruckovanje u Srbalja. Ocenjujte negativno koliko god hoćete.
  • Max

    17.12.2023 06:05
    Re
    Znaci da bi napravio moram jagnje na raznju da ispecem u sobi ?
  • Dragan

    16.12.2023 23:22
    Ne baš
    Zar nije mnogo bolje i zdravije sama lepinja sa kajmakom i kiselo mleko nego ove egzibicije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Moguće poskupljenje Nutele

Nutela bi mogla uskoro da poskupi zbog lošeg roda lešnika u Italiji, prema podacima lokalnih poljoprivrednih udruženja.

SAD uvode carine od 107 odsto na italijansku testeninu

Sjedinjene Američke Države najavile su da će od 1. januara 2026. godine uvesti carine u visini od 107 odsto na italijansku pastu, čime bi jedan od najvažnijih sektora italijanskog izvoza mogao biti ozbiljno ugrožen.