Zašto se treba što češće seksati

Stres, nesanica, bolna menstruacija i višak kilograma mogu postati stvar prošlosti uz redovan seks.
Stres, nesanica, bolna menstruacija i višak kilograma mogu postati stvar prošlosti uz redovan seks.

Poslednjih godina brojna istraživanja su pokazala da je seks sjajna aktivnost koja donosi mnogobrojne koristi. Osim što doprinosi boljem zdravlju, poboljšava raspoloženje. Zašto se treba seksati što češće?

Zbog vitkosti

Sad je već opštepoznata stvar da je seks sjajan način za trošenje kalorija. Drugim rečima, seks je sjajan saveznik vitkosti, a morate se složiti i da je puno ugodnije iskustvo od, na primer, mukotrpnog znojenja u teretani.

Zbog imuniteta

Pred nama je vreme prehlada i gripe. Već sada bi trebalo da se zaštitite kako znate i umete, ali pri tome se ne misli na ispijanje čajeva i pojačanu konzumaciju vitamina. Seks je rešenje. Istraživanja pokazuju da uživanje u seksu barem jednom ili dva puta nedeljno poboljšava imunitet.

Zbog nesanice

Seks je pravi lek i za one koji muku muče s nesanicom. Zašto? Tokom seksa, a posebno tokom orgazma, u telu se drastično povećava nivo hormona oksitocina koji će vam osigurati miran i kvalitetan san. Osim toga, oksitocin doprinosi da se generalno bolje osećamo.

Zbog PMS-a

Seks je od velike pomoći i ženama koje imaju bolan PMS. Naime, neka istraživanja su pokazala da orgazam ublažava menstrualne bolove, ali i one koji se javljaju uoči početka menstruacije.

Zbog dugovečnosti

Eliksir večne mladosti još uvek nije pronađen, ali zna se šta osigurava dugovečnost. I eto "iznenađenja" u pitanju je seks. Istraživanja su pokazala da ljudi koji se seksaju najmanje dva puta nedeljno žive duže od onih koji to ne čine.

Zbog stresa

Seks je odličan saveznik i u borbi protiv stresa – dokazano. Dakle, nakon teškog radnog dana na poslu, svađe s porodicom ili bilo koje druge mučne situacije, zavucite se u krevet sa svojom dragom polovinom i sve brige i napetosti oterajte seksom.

  • DG

    20.11.2010 11:44
    Dobro
    To smo sve znali, ali molim vas, smislite neku lepsu rec od "seksati"... cak mi je i ona na "J" prihvatljivija od ove vase...
  • VladeX

    19.11.2010 11:19
    Ima i drugih stvari
    @Inspirisani

    Čekaj, ti hoćeš da mi kažeš da ti se nikada nije desilo da posle pola sata do sat trpljenja i cupkanja, preznojavanja i uvrtanja noge oko noge, otrčiš u WC i sa uživanjem olakšaš bešiku?
    E, to je merak! :)
  • inspirisani

    18.11.2010 18:18
    slazem se sa neinspirisanom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.