Zašto muškarci gledaju žene u oči tokom seksa?

Da li ste se ikada zapitali koji deo tela muškarci najčešće gledaju tokom seksa? Ako ste pomislili da su u pitanju grudi ili zadnjica, prevarili ste se.
Da li ste se ikada zapitali koji deo tela muškarci najčešće gledaju tokom seksa? Ako ste pomislili da su u pitanju grudi ili zadnjica, prevarili ste se.

Seksolog Trejsi Koks tvrdi da muškarci tokom seksa gledaju u ženine - oči.

Ali zašto je to tako?

Istraživanja su pokazala da muškarci tokom seksa najčešće prate izraz lica svoje partnerke, jer im je to najbolji pokazatelj da li glumi ili ne. Iako se donedavno tema "orgazmičkog lica" nije često potezala, danas je ona čest pojam u razgovorima.

"Kada malo bolje razmislite, 'orgazmička lica' već godinama gledamo u filmovima. Kamera se često fokusira na glavu glumice, koja je zabačena unazad u ekstazi, kosu koja pada u pramenovima, pa čak i kapljicu - dve znoja, kako bi utisak bio potpun", kaže Trejsi.

Međutim, ona ističe da se izraz lica tokom orgazma, u stvarnosti i na filmu bitno razlikuju. Većina nas pocrveni u licu, znoji se, mišići lica se zgrče, a usta se otvore. Osim toga ljudi proizvode i sasvim neobične zvukove. Isto tako, većina bi se složila i da lice tokom orgazma uopšte ne deluje privlačno.

Prema doktorki Koks, izraz lica tokom seksa je najmanje važan, jer je tu reč o strasti i požudi, koje su primitivni osećaji. "Mnogo je više seksi izgledati kao da ste totalno van kontrole i da vam zaista nije stalo kako u tom trenutku izgledate", smatra Trejsi.

Podršku u ovim tvrdnjama dao joj je i David M. Šnarč, savetnik za parove i autor nekoliko knjiga. On je ujedno i veliki obožavatelj doživljavanja orgazma otvorenih očiju, pa mu je apsolutno apsurdno da neko želi da zatvori oči u tom trenutku.

"Često sam parovima davao za 'domaći zadatak' da tokom orgazma drže otvorene oči. U početku su mi govorili da im je to neprijatno, ali kasnije je za njih to predstavljao jedan od najerotičnijih ljubavnih trenutaka. Vredi pokušati, u svakom slučaju, osim ako nešto skrivate, jer muškarci su u jednom sigurno u pravu: lice je odličan pokazatelj glumite li orgazam".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.