Kolika je prosečna vagina?

Pitanje veličine vagine oduvek je misterija, koju često potežu muškarci nakon prozivki na veličinu penisa.
Pitanje veličine vagine oduvek je misterija, koju često potežu muškarci nakon prozivki na veličinu penisa.


Vaginalni kanal

Vagina je mišić koji se poput svih drugih u telu steže i opušta. Do opuštanja dolazi usled manjka vežbi i porođaja, a najpoznatije su Kegelove vežbe. Sve vagine se proširuju za vreme seksa, a broj odnosa ne utiče na veličinu. Prema studiji na više od 200 žena, vaginalni kanal je u proseku dug 9,6 cm, a širok od 2,5 do 3,5 cm. U studiji su učestvovale dve žene s širinom od 2,1 cm, obe seksualno aktivne i s bolovima pri seksu.

Velike usne

Spada u spoljnje delove stidnice koji štite vaginu ili matericu i okružuju male usne. Velike usne u proseku su duge oko 8,1 cm - što odgovara veličini prosečnog laka za nokte. Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga - u studiji iznosi od 4,5 do 11,5 cm. Veličina usana nema veze s veličinom vagine, a zanimljivost je da se usne smanjuju kako žena stari.

Male usne

Nazivaju se još i unutrašnjim usnama, a one okružuju sami otvor vagine. Zanimljivost je da je leva mala usna u proseku nešto šira - oko 2,1 cm, a desna oko 1,9 cm. Leva mala usna je u proseku duga oko 4 cm, dok je desna duga oko 3,8 cm. Kao i kod veličine velikih usana, veličina malih nema veze s veličinom vaginalnog otvora tj. kanala.

Klitoris

Kao i kod drugih delova tela, postoji zaista velik raspon veličine klitorisa od žene do žene. Klitorisu je jedina uloga seksualno zadovoljstvo. Prosečna širina klitorisa iznosi oko 0,8 cm (dok raspon širine učesnica u studiji iznosi od 0,2 do 2,5 cm). Prosečna dužina je 1,6 cm, s rasponom od 0,4 do 4,0 cm. Veličina samog klitorisa nema uticaja na intenzitet ženskog zadovoljstva.

  • tale

    27.01.2015 06:25
    ja znam...
    ....da mi je svaka mala. stoga sam pažljiv da ih ne povredim..... jer to posle može da se izjalovi na puno strana. zato momci, polako, pažljivo, i ne na suvo.... slušajte starog vuka... hihihi
  • 24.01.2015 18:51
    liman
    sve je dobro kad se dobro svrsi
  • 23.01.2015 21:48
    @Jos to je rekao Dalai Lama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.