Optičke iluzije umesto ležećih policajaca

Indijske vlasti pokušavaju da 3D optičkim iluzijama zamene pešačke prelaze i ležeće policajce.
Ideja dolazi nekoliko nedelja posle odluke da se odstrane svi ležeći policajci sa puteva zbog velikog broja udesa. 
 
"Pokušavamo sa 3D crtežima kao virtuelnim preprekama kako bi odstranili potrebu za fizičkim preprekama koje mogu biti veoma opasne", rekao je Nitin Gadkari, ministar saobraćaja.
 
Optičke iluzije kao usporivači saobraćaja prvi put su uvedene u američkom gradu Filadelfiji 2008. godine.
 
"Cilj je da se promeni način razmišljanja vozača. Kada ih vozač ugleda, on pomisli da je neka izbočina na putu, a ne ravna površina. Zbog toga usporavaju", rekao je Čarls Deni, glavni saobraćajni inspektor u Filadelfiji.
 
Autor: Mashable
  • OCD

    04.05.2016 23:03
    Netacno
    Ovo je samo pokusaj kreativnih osoba za novo resenje pesackog prelaza i nema veze sa indijskim vlastima. Ovakvo resenje je veoma opasno za vozace. Rekcija naglog kocenja uzrokovana ovom optickom iluzijom moze izazvati puno saobracajnih udesa.
  • Lezeci policajac

    04.05.2016 20:55
    Pa da lakse je tako neko zaposliti ljude.
  • Kad kulture nema

    04.05.2016 18:31
    Hmm... možda da se stavi pored puta nešto za iznenadno plašenje vozača?
    Ili, da jednostavno vozači znaju da će pored svakog pešačkog biti mitraljez, koji automatski puca ako ne stanu, i danju i noću?
    Pošto nikakva svest ili kultura neće sprečiti srpskog vozača da jurca na zeleno, možda da se slikaju i automatski oduzme vozačka dozvola na 1- 6 meseci svaki put kada ne stane na pešačkom?
    Kad pustiš kromanjonca ili neandertalca za volan, džabe sve...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin