Evropski parlament nije zabranio kebab i giros

Evropski parlament danas nije izglasao zabranu kebaba i girosa, jer prigovor na korišćenje fosfata u mesu nije dobio potrebnu većinu, što znači da će se u EU i dalje prodavati kebab kakav se prodavao do sad.
Evropski parlament nije zabranio kebab i giros
Foto: Pixabay
Za usvajanje odluke nedostajala su tri glasa, objavljeno je na Tviteru Odbora Evropskog parlamenta za životnu sredinu, javno zdravlje i bezbednost.
 
Glasanje je održano na osnovu predloga o zabrani dodavanja fosfata u zamrznuto meso kebaba. Ta zabrana dovela bi u opasnost industriju kebaba u Evropi koja zapošljava oko 200.000 radnika.
 
Vlasnici restorana "hrane za poneti" tvrde da su aditivi potrebni kako bi se sačuvala sočnost i ukus začinjenog mesa, kako u transportu, tako i prilikom njegovog spremanja na vertikalnom ražnju. 
 
Za predlog su glasala 373 člana parlamenta, njih 272 glasalo je protiv, dok je 30 bilo uzdržano.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin