Danas je svetski dan spavanja

Svetski dan spavanja obeležava se danas pod sloganom "Čvrst san, obilje zdravlja i sreće" ("When sleep is sound, health and happiness abound").
Svetski dan spavanja obeležava se danas pod sloganom "Čvrst san, obilje zdravlja i sreće" ("When sleep is sound, health and happiness abound").

Ovaj neobičan dan se obeležava od 2008. godine sa ciljem ukazivanja na važnost spavanja sa aspekata medicine, obrazovanja, društvenog života i sigurne vožnje.

Svetski savez medicine sna na ovaj način želi da smanji probleme sna kroz bolju prevenciju i lečenje poremećaja, kao što su pospanost i nesanica koji, prema mišljenju stručnjaka, predstavljaju globalnu epidemiju koja preti zdravlju i kvalitetu života.

San je važan faktor za ljudsko blagostanje, a ima direktan uticaj na mentalno, fizičko i emocionalno zdravlje kako odraslih, tako i dece, a san je potreba i privilegija, ali često je ugrožena zbog navika savremenog života.

  • 14.03.2015 00:58
    Danas je petak trimaesti bre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.