Vitamin D pomaže u borbi sa viškom kilograma

Uzimanje suplemenata vitamina D može da pomogne u borbi s viškom kilograma, sugeriše istraživanje italijanskih naučnika.

Uzimanje suplemenata vitamina D može da pomogne u borbi s viškom kilograma, sugeriše istraživanje italijanskih naučnika.

Naime, istraživači univerziteta u Milanu su tokom šest meseci pratili oko 400 gojaznih ispitanika kod kojih je potvrđena preniska koncentracija vitamina D u krvi. Pokazalo se da su na kraju posmatranog razdoblja više kilograma izgubili ispitanici koji su propisanu dijetu kombinovali sa uzimanjem dodatnog vitamina D.

Ranije studije su već pokazale da je pomanjkanje vitamina D povezano s većim rizikom za gojaznost i zdravstvene komplikacije prouzrokovane gojaznošću. Podaci prikupljeni u Severnoj Americi pokazuju da 40 odsto odraslih osoba ima prenisku koncentraciju vitamina D u krvi.

Inače, vitamin D se proizvodi u organizmu posle izloženosti kože sunčevim zracima, a prisutan je u mleku i mlečnim proizvodima, jajima, ribi poput tune ili lososa.

  • ALEKSANDAR

    14.05.2015 13:52
    kontrola težine
    Clean 9 je program koji je pre svega namenjen za Detoksikaciju tj. kao detoksikacioni program koji će vam pomoći da započnete svoj put ka zdravlju i željenim oblinama.
    Sa ovim programom, dokazano je u praksi, može se smanjiti čak i do 4 cm u obima stim što je za osobe koje imaju potrebu za većim skidanjem kilaže i regulisanja masnoća neophodno je da nakon korišćenje C9 paketa nastave sa korišćenjem paketa F.I.T. 1 https://alojavera.wordpress.com/kontrola-tezine-c9/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.