Đumbir moćniji od hemoterapije prilikom lečenja raka

Istraživanja pokazuju da je đumbir veoma moćan kao alternativni tretman u borbi protiv raka.

Istraživanja pokazuju da je đumbir veoma moćan kao alternativni tretman u borbi protiv raka.

Studija sa univerziteta u Džordžiji je potvrdila da đumbir može smanjiti veličinu tumora prostate za 56 odsto. Druga studija je pokazala da je đumbir 10.000 moćniji od hemoterapije prilikom lečenja raka dojke. Matične ćelije raka uzrokuju čitav spektar tumora, a ne samo rak dojke. Ove ćelije su odgovorne za stvaranje različitih podtipova ćelija koje stvaraju koloniju tumora. Iako ćelije raka čine samo od 0.2 do 1% tumora, one su skoro "besmrtne".

To znači da su matične ćelije u stanju da se obnove, otporne su na konvencionalna hemoterapeutska sredstva, sposobne su za deobu i stvaranje novih kolonija tumora. Jedini način da se u potpunosti prevaziđe bolest je da se unište matične ćelije raka unutar tumora. Nova studija pokazala je da je sastojak u đumbiru poznat kao šogaol veoma aktivan antikancerogeni sastojak. Ovaj sastojak se proizvodi kada se koren đumbira osuši ili skuva. Postoji nešto vrlo specifično kod ovog sastojka što ga čini superiornim u odnosu na hemoterapiju.

Istraživači su ustanovili da samo ova komponenta đumbira ubija ćelije raka, ostavljajući zdrave ćelije netaknute. To ga veoma razlikuje od konvencionalnih tretmana raka koji ne prikazuju tu vrstu selektivne citotoksičnosti, što znači da zaista mogu naškoditi pacijentu. Kada je reč o raku dojke, šogaol značajno utiče na ćelijski ciklus što dovodi do brže smrti ćelija raka, i to kroz indukciju autofagije. Takođe, šogaol sprečava formiranje čvorića raka. Međutim, to nije jedina dobra stvar u vezi sa ovim zapanjujućim sastojkom.

Ova studija je takođe otkrila da je 6-šogaol 10.000 puta efikasniji u ubijanju matičnih ćelija raka. On zaustavlja formiranje tumora i ostavlja zdrave ćelije u životu.

  • mleko samo sa sela

    12.11.2015 09:20
    Krave daju vise mleka nego pre ?
    http://www.breastcancerfund.org/clear-science/radiation-chemicals-and-breast-cancer/bovine-growth-hormone.html

    ukratko, kravama se daju hormoni koji podsticu rast tkiva koje se nalazi u vimenu/dojkama. Takva krava daje mnogo vise mleka. To je u americi strogo kontrolisano i regulisano i zna se da moze da prouzrokuje rak i u manjim dozama pa je opet legalno.
    Sta tek u Srbiji daju kravama kad ovde niko nista ne kontrolise ? Onda to kroz mleko i meso mi jedemo i pijemo pa i muskarcima krenu da rastu grudi. I cudimo se kako devojcicama grudi rastu znatno ranije nego pre 100 godina... Hormoni ali ne prirodni nego vestacki.
  • ovdasnji

    12.11.2015 06:26
    zamislite
    sta tek radi ulje od kanabisa ?
    PODRZITE LEKALIZACIJU KANABISA I SPASITE SVOJE ZIVOTE NA PRIRODAN NACIN !
  • ne razumem

    11.11.2015 20:59
    Nije li bolje ne jesti meso pa ne oboleti od raka dojke, nego ne mariti za savete pa se onda kajati i leciti?
    Naucnici na Harvardu su jos prosle godini otkrili da je meso uzrocnik raka dojke.

    http://www.hsph.harvard.edu/news/features/red-meat-consumption-and-breast-cancer-risk/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.