Osam načina da se rešite podočnjaka

Ovo je top osam recepata koji će vam pomoći da uklonite tamne kolutove i otok ispod očiju.

Jednostavni su za napraviti i jeftini.

Ružina vodica

Ružina voda hidrira i neguje kožu lica, oslobađa od otoka, crvenila i svraba, izbeljuje i podmlađuje. Možete je jednostavno kupiti ili napraviti sami kod kuće.

Sastojci:

sveže latice od jedne ruže
čaša tople vode

Priprema:

Isperite latice ruže i stavite ih u malu posudu. Ulijte čašu tople vode i pustiti da se sve ohladi. Zatim ocedite u dezinfikovanu posudicu, i to je to. Ružinu vodicu držite u frižideru, ali ne duže od sedam dana. Koristite tako da vodom navlažite dva tufera, stavite ih na podočnjake i držite 15-ak minuta. Ponavljajte to svako jutro i svako veče.

Bademovo ulje

Bademovo ulje oslobodiće vas otoka ispod očiju kao i tamnih kolutova. Pre spavanja nanesite dve do tri kapi i lagano umasirajte ispod očiju. Rezultati će se videti već za sedam dana.

Sok od krompira

Krompir je odličan izvor vitamina C i određenog sastojka koji izbeljuje kožu.

Priprema:

Narendajte sirov krompir i iscedite sok iz njega. Potom tom tečnošću navlažite tufere, stavite ih na oči i držite deset minuta. Isperite lice pa umasirajte pod oči malo maslinovog ulja. Tretman traje dve sedmice i radi se svaki dan.

Oblog od krastavca

Krastavac sadrži veliku količinu antioksidansa i izbeljuje.

Priprema:

Nekoliko debljih kriški krastavca stavite u frižider na pola sata, a potom ih stavite na oči i oko njih pa držite 10 do 15 minuta. Na kraju lice isperite hladnom vodom. Postupak ponavljajte svaki dan, i tako sedam dana.

Oblog od čaja

Čaj je bogat kofeinom, taninom, i antioksidansima - što je odlično za uklanjanje tamnih kolutova ispod očiju i otoka.

Priprema:

Napravite šolju zelenog ili crnog čaja, čekajte da se ohladi, a zatim u čaj potopite tufere. Ocedite ih malo i stavite na oči. Na isti način možete koristiti i kesice čaja (nakon što napravite čaj). Oblog držite 10 do 15 minuta, i tako svaki dan. Nakon nedelju dana videćete poboljšanje.

Maska od mleka i hleba

Mleko hidrira i izbeljuje kožu, a hleb sadrži kvasac koji je bogat vitaminom B - on smiruje kožu i neutralizuje osip.
Priprema:

Napravite smesu od belog hleba i mleka, ne previše gustu. Stavite masku na kritična područja i držite 10 do 15 minuta. Budete li to radili redovno, podočnjaci će brzo nestati.

Sok od paradajza

Paradajz sadrži likopen, antioksidans koji jača kapilare.

Kako ga koristiti:

Nanesite sok od paradajza na problematična područja i ostavite 10 minuta. Operite lice hladnom vodom. Ponavljajte to svaki dan, dve nedelje.

Biljne kockice leda

Led pozitivno deluje na kožu - čini je elastičnom, izglađuje bore i smanjuje otok. Ako u njega stavite određeno lekovito bilje, dejstvo je još bolje.

Sastojci:

listovi različka - kamilice - peršuna

Priprema:

Uzmite kašičicu svake biljke i stavite u 200 ml kipuće vode pa ostavite dva sata da odstoji. Tečnost sipajte u kalup za led i stavite da se zamrzne. Svako jutro trljajte područje oko očiju kockicom leda oko 30 sekundi (svako oko) i tako dve nedelje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Jedna bolest može da izazove promene glasa

Na jačinu glasa, boju i jasnoću utiče mnogo toga - emocije, umor, alkohol. Naučnici su, međutim, nedavno otkrili da još jedan faktor može značajno da promeni govor, a to je dijabetes tipa 2.

Zašto je gazirana voda dobra?

Prirodne gazirane mineralne vode imaju stabilan mineralni sastav i sadrže više otopljenih mineralnih supstanci od ostalih voda.