Najviše pasivnih pušača u Grčkoj, najmanje u Švedskoj

Skoro dve trećine Grka svakodnevno udiše dim iz cigarete, koju je neko drugi zapalio, što Grčku čini zemljom u Evropskoj uniji koja najgore štiti građane od pasivnog pušenja a za njom slede Hrvatska i Bugarska, pokazuju objavljeni podaci zavoda za statistiku EU Eurostata.
Prema tim podacima, 64,2 odsto Grka svakodnevno je izloženo duvanskom dimu u zatvorenim prostorijama, dok taj broj u Hrvatskoj iznosi 44,7 odsto, a u Bugraskoj 40,5 odsto.
 
S druge strane, Švedska najbolje štiti svoje građane od pasivnog pušenja kojem je, navodi Eurostat, izloženo samo 5,9 odsto građana, što je čak bolji rezultat nego u Finskoj, gde taj broj iznosi 6,3 odsto.
 
Švedska ima i najmanji broj pušača s 15 i više godina, odnosno 16,7 odsto, a za njim sledi Velika Britanija sa 17,2 odsto.
 
S druge strane, najviše pušača, 34,7 odsto, beleži Bugarska, što je više od Grčke, gde taj broj iznosi 32,6 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.