Deset trikova za mršavljenje bez dijete

Ako svaki dan unesete samo 100 kalorija manje, to će smanjiti godišnji unos za 36.500 – a to je bar 4,5 kilograma manje! I to bez naporne vežbe i posebnog odricanja.
Ako svaki dan unesete samo 100 kalorija manje, to će smanjiti godišnji unos za 36.500 – a to je bar 4,5 kilograma manje! I to bez naporne vežbe i posebnog odricanja.

1. Pripazite kakvu kafu pijete
Pazite na šećer u kafi. Ne preterujte sa šlagom i hladnim šejkovima na bazi kafe ili kafom u kojoj je sladoled.

2. Uvek odaberite manja pakovanja gaziranog pića
Ako već morate piti gazirane napitke, ne naručujte velika pakovanja koja nude u restoranima brze hrane.

3. Prebacite se na belance
Ako volite obilniji doručak, umesto omleta od tri jaja, pojedite omlet bez žumanaca.

4. Dodajte proteine u doručak
Dodajući proteine u doručak (umesto žitarica pojedite jaja) bićete sitiji i nećete žudeti za grickalicama pre ručka.

5. Umesto suvog voća jedite sveže
Verovatno već znate da sušeno voće ima više šećera nego sveže. Ako biste umesto pola šolje grožđica pojeli pola šolje svežeg grožđa, uneli biste čak 165 kalorija manje.

6. Razmislite o prilozima za sendvič
Vaš sendvič verovatno sadrži dovoljno proteina koji će vas zasititi, zato se klonite dodatnog sira. Unećete oko 100 kalorija manje. Bez majoneza i sira, sendvič će imati čak 200 kalorija manje.

7. Podelite veći ručak na dva obroka
Umesto da ceo ručak pojedete u 12:30, a kasnije grickate nešto slatko, pojedite pola ručka oko 11:00, a ostatak oko 15:00. Na ovaj način ćete izbeći grickalice nakon ručka i smanjiti unos za oko 150 kalorija.

8. Birajte bolje ugljene hidrate
Ponekad morate doručak pojesti u žurbi. Zato se  pripremite i nabavite peciva od integralnog brašna.

9. Pripazite na alkohol
Umesto votke i tonika, unos kalorija ćete smanjiti unosom čiste votke. Pazite i na alkohol, posebno na koktele, koji osim glavobolje donose i kilograme.

10. Pripremite sami namaze i grickalice
Mnogi poznati ukusni namazi sadrže zastrašujuće količine biljnih masti (pogledajte popis sastojaka) i šećera. Pripremite stoga vlastiti čokoladni namaz, namaz od sira ili paštetu. Umesto napolitanki i keksa, sami pripremite i kolačiće.
  • Andro

    04.11.2010 09:51
    i meni
    9. Pripazite na alkohol. Umesto špricera, pijte čisto vino. Velika količina tečnosti takođe doprinosi povećanju telesne težine. I diže vam pritisak.
    Umesto "bambusa", pijte takođe čisto crno vino. Koka kola goji.
  • Stari Grad

    03.11.2010 18:12
    " 9 Pripazite na alkohol
    Umesto votke i tonika, unos kalorija ćete smanjiti unosom čiste votke."

    Ovaj mi se deo dopada...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).