Pacijentu iz želuca izvadili 122 eksera

Lekari bolnice u Adis Abebi iz želuca tridesettrogodišnjeg pacijenta operativnim zahvatom izvadili su 122 eksera i još neke oštre predmete, saopštili su bolnički izvori.
"Pacijent već deset godina pati od mentalne bolesti, a pre dve godine prestao je s terapijom, što je verovatno bio razlog početka 'konzumiranja' spomenutih predmeta", rekao je Davit Ter, hirurg bolnice Sent Pjer u Adis Abebi. 
 
Uz 122 eksera dugačka deset centimetra, pacijent je progutao četiri čiode, dve iglice, čačkalicu i nekoliko komadića stakla. Lekari pretpostavljaju da ih je u organizam uneo pijući pritom vodu. 
 
"Pacijent ima sreću što mu oštri predmeti nisu isekli sluznicu niti unutrašnje organe, jer je to moglo da rezultira teškom infekcijom, pa i smrću", istakao je lekar. 
 
Rekao je da je i ranije obavljao slične operativne zahvate na mentalno obolelim pacijentima, ali da nijedan od njih nije progutao toliku količinu opasnih predmeta. 
 
Pacijent se dobro oporavlja i pod nadzorom je psihijatara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.