Pet najopasnijih dijeta

Mršavljenje je sve veći i sve češći trend, ali neki se okreću zaista opasnim načinima za gubitak kilograma.
Pet najopasnijih dijeta
Foto: Pixabay
U moru dijeta i saveta za ishranu gotovo je nemoguće izabrati onu pravu. Dok se ogromna većina dijeta sastoji od saveta za smanjenje unosa hrane, neke se pak graniče s ludilom. U nastavku pročitajte pet najopasnijih dijeta na svetu.
 
Paraziti za gubitak kilograma
 
Možda na prvi pogled više liči na scenario nekog horor filma, mnogi ljudi su pokušali da izgube kilograme tako što su se namerno zarazili pantljičarom. Nakon što pacijent proguta pilulu s jajima parazita, oni se razviju u organima za varenje gde se uhvate za unutrašnjost creva i tamo crpe nutrijente iz hrane koju osoba pojede. Osim bolova i problema s varenjem, pantljičare mogu doprineti stvaranju cisti u jetri, plućima, kičmi i mozgu.
 
Limunska dijeta
 
U poređenju s prethodnom metodom, ovo može delovati potpuno bezazleno. Međutim, limunska dijeta može naneti ozbiljnu štetu vašem zdravlju. Limunska voda popularno je piće među ženama koje žele da izgube višak kilograma, ali istovremeno nanosi štetu sluzikoži želuca i izaziva manjak važnih makronutrijenata i brojnih vitamina i minerala. Na kraju možda dobijete željenu vitkost, ali isto tako možete izgubiti kosu, zube i dobiti veoma lomljive nokte.
 
Supa od kupusa
 
Uvođenje supe u svakodnevnu ishranu je jednostavan i zdrav način za gubitak kilograma, ali sve zavisi od sastojaka koje stavljate u nju. Ako jedete samo supu od kupusa mogli biste lako dobiti bolove u stomaku, nadutost, osećaj iscrpljenosti i metaboličke poremećaje.
 
Kuglice pamuka
 
Unos nesvarljivih vlakana se generalno preporučuje u svakoj ishrani jer pomaže u varenju i daje osećaj sitosti. Međutim, neke dijete idu u krajnost. Tako postoji jedna dijeta gde se preporučuje da gutate kuglice običnog pamuka kako biste postigli isti osećaj sitosti. Osim ogromnog rizika od toga da vam se začepi ceo sistem za varenje, prerađeni pamuk sadrži mnoge hemikalije poput raznih izbeljivača koji su otrovni za ljude. 
 
Uspavana lepotica
 
Dok spavate, ne možete jesti. Zvuči jednostavno. Pobornici ove metode govore da samo treba što više spavati, ali za tako nešto su vam generalno potrebne tablete za spavanje što je samo po sebi opasno i koriste se samo uz preporuku lekara. Višak sna takođe može dovesti do mentalnih poremećaja kao što je depresija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.