FOTO: Muškarcu iz Indije s glave uklonjen rog od deset centimetara

Indijski hirurzi iz glave pacijenta Shyjama Lal Yadava uklonili su rog dugačak deset centimetara.
Yadav im je objasnio kako je rog počeo da raste pre pet godina kada je pri padu udario glavom u pod. U međuvremenu je tražio od svog frizera da ga skrati, nakon čega je rog počeo da raste još brže i u još tvrđoj formi. Ovaj 74-godišnjak je tada odlučio da potraži pomoć lekara.
 
Hirurzi su mu zatim otkrili da se radi o takozvanom "đavoljem rogu" koji je pun keratina. Keratin se inače nalazi u noktima i kosi. Nisu tačno mogli da utvrde zašto je rog rastao tako brzo, ali su pretpostavili da to ima veze sa muškarčevom izloženošću suncu i radijaciji.
 
 
"Pre pet godina je naš pacijent povredio glavu, nakon čega je počeo da raste neobični rog. S obzirom da mu nije predstavljao problem i nije mu smetao, nije obraćao pažnju na njega. Nakon što smo utvrdili šta je u pitanju, odlučili smo da uklonimo rog", kazao je hirurg Vishal Gajbhiye.
 
 
Nažalost, uklanjanje roga ne predstavlja kraj puta za ovog čoveka. Hirurzi koji rade na ovom slučaju ističu kako će on još dugo morati da se leči. Tretmani koje navode kao potencijalne i moguće su operacija, zračenje i hemoterapija.
  • xx

    22.09.2019 11:20
    Kritican lik ,pao sa bajsa narasto mu rog , jurio ga komsijin dog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.