Zabeležen prvi slučaj "Bregzit psihoze"

Lekari u Velikoj Britaniji zabeležili su prvi slučaj "Bregzit psihoze", objavljeno je u Britanskom medicinskom časopisu, prenosi Politiko.
Zabeležen prvi slučaj "Bregzit psihoze"
Foto: Pixabay
U leto 2016. godine, tri sedmice posle referenduma o EU, 40-godišnji muškarac je primljen u bolnicu pošto mu se mentalno zdravlje naglo pogoršalo, jer je ispoljavao "veliku zabrinutost zbog Bregzita".
 
Lekar Mohamed Zija Ul Hak Katšul sa Instituta za mentalno zdravlje u Notingemu lečio je tog pacijenta za koga je rekao da je imao halucinacije i paranoidne, bizarne deluzije.
 
U izveštaju lekara se navodi i da se isti pacijent u sličnom stanju nalazio pre 13 godina, tada zbog stresa.
 
Pacijent se od problema nastalog zbog Bregzita oporavio dve nedelje nakon lečenja "olanzapinom", antipsihotikom koji se koristi za lečenje šizofrenije i bipolarnog poremećaja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.