Grujičić: Onkološki pacijenti da se posavetuju sa lekarom oko vakcine, da ne bude "pucanj u prazno"

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić izjavila je danas da onkološki pacijenti koji su na zračenju treba da se posavetuju sa svojim izabranim lekarima o vakcini protiv kovida.
Grujičić: Onkološki pacijenti da se posavetuju sa lekarom oko vakcine, da ne bude "pucanj u prazno"
Foto: Youtube screenshot (RTS Ordinacija)
Grujičić je za RTS rekla da svi onkološki pacijenti koji su pobedili bilo koju malignu bolest ili su sada u mirnoj fazi, mogu slobodno da prime bilo koju vakcinu protiv kovida.
 
"Oni koji primaju terapiju ili čekaju operaciju treba da razgovaraju sa svojim onkologom da li da se vakcinišu sada, jer su to specifični slučajevi i svaki je za sebe. Onako kako lekar koji ih vodi smatra, tako treba da urade", istakla je Grujičić.
 
Ona je ukazala da oni pacijenti koji primaju hemioterapiju imaju slabiji imunitet, koji je u padu, pa davanje vakcine može biti "pucanj u prazno".
 
Grujičić je navela da je u Srbiji tokom prošle godine neki oblik raka dijagnostikovan kod 27.500 građana.
  • Novosadjanin

    28.01.2021 17:25
    Objektivno
    Dok zakazes i stignes kod izabranog lekara koji nije ni maalo raspolozen za bilo kakav razgovor (vecina se tako ponasa) proci ce rok za vakcinaciju.
  • Olivera

    28.01.2021 11:43
    Aham.
    Prvo jedno mesec dana da sacekaju da zakazu kod onkologa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.