Naučnici objasnili kako rad od kuće može da ublaži migrenu

Rad od kuće mogao bi da poboljša kvalitet življenja za osobe koje pate od migrena, kažu nemački naučnici.
Studija italijanskih stručnjaka u kojoj su učestvovalie osobe koje pate od migrena pokazala je da su tokom pandemije, kada su radili od kuće, njihove migrene trajale kraće, da su bile manje intenzivne i da su zahtevale uzimanje manjih doza lekova. Objasnili su da je to jednim delom i zbog toga što sami napadi migrene nisu trajali toliko dugo.
 
"Pretpostavljamo da se pomenuto poboljšanje može pripisati udaljenosti od radnog mesta i stresa, kao i mogućnosti raspolaganja vremenom na drugačiji način", kažu autori studije čiji su rezultati objavljeni u avgustu u stručnome časopisu "Neurological Sciences".
 
Ovo je veoma važno za osobe koje pate od migrena i radom od kuće izbegavaju izloženost faktorima koji napade migrene mogu da pojačaju i produže.
 
Nemačko udruženje neurologa DGN nakon rezultata italijanske studije ističe da je već poznato da stres i buka snažni pokretači migrene.
 
I jedno i drugo nemoguće je izbeći, naročito ako osobe rade u kancelarijama otvorenog tipa.
 
Ako su osobe koje pate od migrena u poziciji da prekinu posao i uzmu pauzu na samom početku razvoja migrene, to bi moglo da doprinese smanjenju intenziteta i dužine trajanja bola, prenosi Index.hr.
 
Ovakav način rada, čak i kad se stopa infekcija smanji, mogao bi u velikoj meri da pomogne svima koji pate od migrena, smatraju neurolozi DGN.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).