Pulmolog Lukić: Ovo je najgori omikron do sada

Pulmolog iz Srbije koji radi u Sloveniji Srđan Lukić, objavio je upozorenje na svom Tviter nalogu, a tiče se koronavirusa i njegovog omikron soja za koji kaže da je "najgori omikron do sada".
Pulmolog Lukić: Ovo je najgori omikron do sada
Foto: Pixabay
"Omikron BA.5 soj postaje dominantan. Izgleda da je najgori omikron do sada, antigenski se dosta razlikuje od BA.1 varijante, za koju vakcine tek treba da stignu i ne znamo koliko će biti efikasne protiv BA.5. Virus mutira brže od proizvodnje novih vakcina", objavio je Lukić.
U ponedeljak je, prvi put posle sredine aprila, u Srbiji registrovano više od 1.000 novozaraženih. Na koronavirus je bilo pozitivno 1.260 pacijenata.
Lekari ponovo pozivaju na nošenje maski, a jedan od saveta za obuzdavanje novog, sedmog talasa je i primanje četvrte doze vakcina.
 
  • Chika_cheda

    03.02.2024 00:51
    Dr
    Da vas podsetim samo i Mengele je bio doktor.
  • Covid lekar

    06.07.2022 12:33
    Problem je što svako priča svoju priču, epidemiolog Tiodorović sada govori ljudima da se namerno inficiraju kako bi bili zaštićeni na zimu i jesen, a kritikovao je dr Nestorovića pre. Naša struka kaže klinička slika je lakša, a kolega Lukić omicron opisao da ima kliničku sliku kao delta soj.


    Mi nemamo još na Mišeluku veliki porast broja prijema novoobolelih.
  • Vesna

    06.07.2022 10:29
    Potrebno je još istraživanja da bi imali jasniju sliku koliko su podvarijente imaju patogenost I kakva je klinička slika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.