Kovid bolnica u Batajnici otpustila poslednjeg pacijenta

Kovid bolnica u Batajnici, otvorena tokom jednog od najjačih talasa epidemije koronavirusa, u petak je otpustila poslednjeg pacijenta.
Kovid bolnica u Batajnici otpustila poslednjeg pacijenta
Foto: 021.rs (ilustracija)
Direktorka bolnice Tatjana Adžić Vukičević kaže za RTS da još nema tačna saznanja šta će biti sa kovid bolnicama u Batajnici, Novom Sadu i Kruševcu. 
Kovid bolnica u Batajnici počela je da radi početkom decembra 2020. godine. U petak su iz te ustanove, na kućni oporavak, ispratili poslednjeg pacijenta. Nakon 908 dana rada i 24.000 pacijenata, ona će ubuduće imati drugu namenu.
"Prva namera je bila da se od naše kovid bolnice napravi jedan palijativni centar, jer smo, nažalost, jedina zemlja u regionu koja nema palijativni centar koji se ne bi odnosio samo na onkološke bolesnike u završnim stadijumima života, već za sve druge neurološke, kardiološke, ortopedske, kardiovaskularne, terminalne faze različitih bolesti", kaže Adžić Vukičević.
 
Bolnica, navodi, raspolaže velikim kapacitetima, nalazi se na prostoru od preko 14.000 kvadrata, sačinjena je od tri objekta, ima dosta dijagnostičke opreme, nalazi se nadomak auto-puta, ima 700 parking mesta, lako može da se iskoristi za bilo koju drugu namenu.
 
"Za dve godine i sedam meseci tu je bilo puno bura i oluja, tužnih i srećnih trenutaka. Brojevi koji nas prate su impozantni, 24.000 ljudi je lečeno u našoj bolnici. Najmlađi pacijent je imao 19 godina, a najstariji 101 godinu. Imali smo trudnice sa jako teškim kliničkim slikama koje su zdrave otišle svojim kućama", navela je. 
 
Ukazuje da u jednom trenutku nisu imali mesta za prijem pacijenata.
 
"To su zaista bili teški trenuci, bolnica ima 930 kreveta. U jednom trenutku smo ih imali 937 i nije bilo mesta, strahovali smo za novi dan kakve će nam izazove doneti", zaključila je direktorka kovid bolnice u Batajnici.
  • Garisa

    12.06.2023 07:01
    Neki kum
    Je l ima Vucic nekog kuma da uvali svog sincica sa kupljenom diplomom lekara da za male pare otkupi ovu bolnicu, pa da u njoj rade lekari iz drzavnih bolnica, posle radnog vremena? Ako bolnica ostane drzavna, nece imati para da zaposle ni dovoljno serviki i spremacica, a kamoli medicinskih sestara i lekara.
  • Vojislav

    11.06.2023 23:37
    Nesto dobro
    Svaka nam cast svima sto smo izdrzali i preziveli, lekarima sto su to izneli i svima ostalima, a mrtvima pomen i molitva. Lepo je cuti i procitati ovakvu vest.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.