Žena u Severnoj Makedoniji umrla posle ujeda krpelja

Jedna 27-godišnja žena iz Štipa umrla je od krimsko-kongoanske hemoragijske groznice nakon što je ujeo krpelj, saopštio je Institut za javno zdravlje Severne Makedonije.
Žena u Severnoj Makedoniji umrla posle ujeda krpelja
Foto: Pixabay
Ta žena je, kako se navodi, posle ujeda sama odstranila krpelja, a tek nakon pojave simptoma, nekoliko dana nakon ujeda, prvo je bila hospitalizovana u Štipu, a zatim u Skoplju.
Direktor Instituta za javno zdravlje Šaban Memeti izjavio je da je virusološka laboratorija 27. jula dokazala krimsko-kongoansku hemoragijsku groznice kod pacijentkine koja je hospitalizovana na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju.
"Reč je o 27-godišnjoj ženi iz sela Kučica kod Štipa koja je preminula istog dana usled brzog napredovanja bolesti", rekao je Memeti.
 
Dodao je da su pretraženi svi kontakti u njenoj porodici, da su uzeta četiri test materijala i da su svi bili negativni.
 
"Kontakti koji su srednjeg i visokog rizika biće pod zdravstvenim nadzorom narednih 14 dana", rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Severne Makedonije, a preneli lokalni mediji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.