Najčešće zablude u vezi sa alergijama

Čak i kod osoba koje imaju alergije jako dugo i dalje postoje određene zablude, o kojima više nećete morati da brinete.
Čak i kod osoba koje imaju alergije jako dugo i dalje postoje određene zablude, o kojima više nećete morati da brinete.

Pojedine namirnice ne mogu da izazovu alergije

Istina je da 90 odsto alergija uzrokuju pojedine vrste hrane: kikiriki, mleko, jaja, sojino mleko, brašno, ribe i školjke. Međutim, to ne znači da ne postoje neobične alergije na hranu ili da pojedine namirnice treba potpuno ignorisati. Zapravo, sve od jabuka do mesa do vina može biti izvor alergije kod pojedinih osoba.

Koristite polen kako biste izbegli sezonske alergije

Ovo je dobar način da dospete u bolnicu – uzmite stvar koja izaziva alergijsku reakciju i konzumirajte je u velikoj količini. Iako pojedine osobe preporučuju uzimanje polena ili meda kao način da se telo "upozna" sa alergentima koji izazivaju neprijatne reakcije, to može izazvati vrlo ozbiljne posledice.

Uzmite antihistamin kada počnu da se javljaju simptomi alergije

Kada počnete da ispoljavate simptome, sam histamin neće biti dovoljan, To je zato što lekovi mogu blokirati histamine – hemijsko jedinjenje koje telo stvara kada imamo alergijsku reakciju. Ukoliko osećate simptome, alergijska reakcija je uveliko počela.

Alergije iz detinjstva vremenom nestaju

Iako je moguće da deca "izrastu" iz alergije, to nije pravilo. Studija sprovedena u Švedskoj otkrila je osobe koje imaju alergiju na travu, u 99 odsto slučajeva ne uspevaju da je se reše tokom odrastanja. Mnogi od ispitanika imali su alergiju i 12 godina nakon završetka studije.

Preseljenje može izlečiti alergiju

Iako pojedine osobe koje imaju alergije veruju da je ovo istina, menjanje lokacije neće vas izlečiti. Čak iako sa mora pobegnete u pustinju, i tamo će biti dovoljno polenskih alergenata za neželjenu reakcija organizma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.