Deca razvedenih roditelja sklonija gojaznosti

Najnovije istraživanje norveških naučnika pokazala je da deca razvedenih roditeja imaju veću mogućnost da postanu gojazna.
Najnovije istraživanje norveških naučnika pokazala je da deca razvedenih roditeja imaju veću mogućnost da postanu gojazna.

Naučnici su utvrdili da deca koja prožive razvod roditelja imaju 1,5 puta više rizika da postanu gojazna. Studija je rađena na više od 3.000 dece. Pokazala je da deca čiji se roditelji razvedu više vremena provode u samoći pa više jedu brzu hranu i grickalice, što vodi ka povećanju ukupne mase tela.

Rezultati istraživanja takođe su pokazali da deca koja najmanje pet puta nedeljno doručkuju ili večeraju sa roditeljima imaju 30 odsto manje razika da postanu gojazna. Međutim ukoliko deca ručaju zajedno sa roditeljima imaju 20 odsto više šansi da postanu gojazna.

Rezultati ovog istraživanja su predstavljeni na Evropskom kongresu o gojaznosti u Sofiji.

  • 04.06.2014 11:51
    90% dece razvedenih roditelja ima nezasticeni analni sex na prvom sastanku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.