Mamurluk je stvar genetike?

Mamurluk je često stvar genetike, a ne veće ili manje izdržljivosti nekog pojedinca u konzumiranju alkohola - tvrde stručnjaci.
Mamurluk je često stvar genetike, a ne veće ili manje izdržljivosti nekog pojedinca u konzumiranju alkohola - tvrde stručnjaci.

Lekari su anketirali 4.000 osoba u Australiji u vezi sa učestalošću mamurluka i otkrili da je otpornost često u uzajamnoj vezi sa genima.

Eksperimenti su pokazali da iza osećaja mamurluka kod žena u 45 odsto slučajeva stoje genetske predispozicije, kao i u 40 odsto slučajeva kod muškaraca.

Kada je reč o mamurluku, stručnjaci potvrđuju da je tačna teorija prema kojoj je alkohol dobar lek za anuliranje jutarnjeg bola.

"Toksin metanol, koji se može pronaći u malim količinama u alkoholnim pićima, izaziva štetnu reakciju u našem organizmu, a etanol u alkoholnim napicima bori se protiv te reakcije", preciziraju stručnjaci.
  • Milan

    02.09.2014 13:39
    ebes pijanstvo
    ako te posle 2 nedelje nije sramota...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.