Počnite dan toplom vodom i limunom

Način na koji ćete započeti dan je vrlo važan.Važno je da se posvetimo jutarnjim ritualima i uskladimo telo sa prirodnim ritmovima.

Način na koji ćete započeti dan je vrlo važan.Važno je da se posvetimo jutarnjim ritualima i uskladimo telo sa prirodnim ritmovima.

Odvojite vreme za jedan ritual koji će poboljšati vaše zdravlje. Ujutro nakon ustajanja započnite dan s čašom tople vode i sokom od limuna. Limunov sok s toplom vodom na čudesan način ispira jetru i bubrege.

Ovaj ritual je tako jednostavan, a njegove prednosti su velike. Dakle, topla voda s limunom:

1. Jača imunitet
Limun je pun vitamina C i kalijuma. Vitamin C je odličan za borbu protiv prehlade, a kalijum stimuliše mozak i nervnu funkciju i pomaže u kontroli krvnog pritiska.

2. Uravnotežuje pH
Limun je alkalna hrana, on je kiseo, ali u našim telima je alkalan (limunska kiselina ne stvara kiselost u telu), a alkalno telo je ključ dobrog zdravlja.

3. Pomaže kod mršavljenja
Limun je pun fiber pektina, koji pomaže u borbi protiv gladi. Takođe, dokazano je da ljudi koji drže dijetu sa više alkalnih svojstva brže gube težinu.

4. Probava
Podstiče varenje. Topla voda stimuliše digestivni trakt, dok je limun bogat mineralima i vitaminima koji pomažu da se telo oslobodi toksina.

5. Deluje kao blagi, prirodni diuretik
Limunov sok pomaže telu da se oslobodi neželjenog materijala,  tako što  podstiče mokrenje čime se brže izbacuju štetne materije.

6. Čisti kožu
Vitamin C iz limuna pomaže u borbi protiv  bora i mrlja. Limun i voda čiste toksine iz krvi koja koži pomaže da ostane čista.

7. Hidrira limfni sistem
Kada je vaše telo dehidrirano ili duboko dehidrirano (nadbubrežni umor), ono ne može obavljati sve odgovarajuće funkcijama, što dovodi do nakupljanja toksina, stresa i zatvora. Tada može da se dogodi da nadbubrežne žlezde zakažu, a one zajedno sa štitnom žlezdom stvaraju energiju, kao što i luče važne hormone, uključujući i aldosteron. Aldosteron je hormon koji reguliše nivo vode i koncentraciju minerala, kao što je natrijum, te vam pomaže da ostanete hidrirani.  

Dakle, pijte čašu tople vode s limunom ujutro, mesec dana i videćete da ta jedna čaša može da vam promijeni dan.

Recept je vrlo jednostavan - šolja tople (ne vruće) vode i sok od pola limuna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.