Suve šljive - ukusne i lekovite

Suve šljive ne samo što su ukusne, već su i lekovite.
Suve šljive ne samo što su ukusne, već su i lekovite.

Zbog visokog sadržaja vitamina K, jačaju kosti, zatim pomažu crevima da dobro rade. Mogu pomoći da kontrolišete nivo šećera u krvi i smanjite rizik od dijabetesa.

Mnoga istraživanja su dokazala da se problemi menopauze lakše podnose ako u ishranu uvrstite suve šljive.

Samo tri do četiri dnevno mogu da pomognu i da neutralizujete ćelije štetnih slobodnih radikala koji negativno utiču na pamćenje.

Šljive su posebno korisne za zdravlje vaših očiju. Fitonutrijenti koji se nalaze u šljivama mogu pomoći da se smanji rizik od degeneracije makule (žute mrlje), bolesti koja se javlja uglavnom kod starijih ljudi.

  • Deks

    23.12.2014 16:11
    @Anonimus - Po meni najbolji "odžačar" debelog creva je mak.
  • 23.12.2014 06:51
    Suve šljive - odžačar debelog creva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.