Recept za "beli bolonjeze sos"

Ukoliko vam je dosadio klasični bolonjeze sos, pogledajte recept za beli ragu, sa širokim rezancima.
Recept za "beli bolonjeze sos"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Po želji, kobasice možete zameniti pečurkama, a možete dodati i listiće žalfije.
Sastojci za beli ragu:
 
250 g tagliatella
250 g mlevene junetine
150 g sveže kobasice
100 g slanine
60 g celera
60 g šargarepe
60 g luka
1 čen belog luka
60 ml suvog belog vina
1 kockica maslaca
maslinovo ulje
1 dl mleka
1 grančica ruzmarina
2 lista lovora
voda ili bujon
parmezan
so, biber
Priprema:
 
Zagrejte ulje i maslac, pa dodajte prepolovljeni čen belog luka. Kad dobije boju, dodajte seckani celer i šargarepu, a zatim luk. Nakon deset minuta dodajte i ruzmarin, te lovorov list.
 
Naseckajte slaninu, pa je ubacite u tiganj s povrćem. Izvucite i meso kobasica iz omota, pa ga usitnite prstima i dodajte u tiganj zajedno s mlevenim mesom. Mešajte nekoliko minuta, pa izvadite lovor i beli luk i nalijte vinom.
 
Nakon što ispari alkohol, sipajte vodu ili bujon da meso bude pokriveno i kuvajte oko jedan sat. Pred kraj kuvanja dolijte mleko.
 
Skuvajte testeninu i poslužite je s umakom. Obilno pospite parmezanom.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Šta ne treba piti na prazan stomak

Bilo da ste se tek probudili ili je prošlo dosta vremena od poslednjeg obroka, posezanje za određenim pićima može izazvati nelagodnost i iritirati želudac.

Evropski sud pravde: Bezalkoholni džin ne postoji

Najviša pravosudna instanca Evropske unije, Evropski sud pravde (ECJ), presudio je da bezalkoholno piće ne može da bude prodavano kao džin, jer je to ime rezervisano za specifično alkoholno piće.