Ukus ove kafe je uravnotežen - dominira ukus jače, sveže skuvane kafe, a rum dodaje finu notu slatkoće i blage topline.
Sastojci (za 1 šolju):
- 180 ml jake, vrele kafe
- 15 ml ruma (manja količina da ne bude prejako)
- 1 kašičica običnog ili smeđeg šećera (po ukusu)
- Po želji: malo mleka ili pavlake (10-20 ml)
- Prstohvat mlevenog cimeta ili rendani muškatni oraščić za dekoraciju
Priprema:
1. Skuvajte jaku kafu (espresso ili tursku jače jačine).
2. U šolju stavite šećer.
3. Sipajte rum (15 ml) u šolju preko šećera.
4. Prelijte vrelu kafu (180 ml), dobro promešajte da se šećer i rum sjedine sa kafom.
5. Ako želite blažu verziju, dodajte 10-20 ml mleka ili pavlake i ponovo promešajte.
6. Dodajte prstohvat cimeta ili muškatnog oraščića po vrhu za miris i dekoraciju.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 2
Penzionerka
Nemanja
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar