Novosadski informativni portal 021

Život

Kako funkcioniše kontroverzna metoda isplakivanja deteta?

Kad ste trudni vrlo verovatno uspavljivanje bebe zamišljate kao neverovatan događaj. Zamišljate da ćete nežno ljuljati bebu i pevati joj uspavanke. U stvarnosti taj proces ume da bude sušta suprotnost. Neki roditelji u potrazi za rešenjem razmišljaju o tome da isprobaju metodu isplakivanja deteta.

U Srbiji dementno 10 odsto starijih od 65 godina

U Srbiji će između šest i osam odsto osoba starijih od 65 godina bolovati od Alchajmerove bolesti, dok će svaki deseti imati neku vrstu demencije, rekao je predsednik SANU Vladimir Kostić uoči početka skupa "Novine u demencijama" i dodao da se taj procenat posle 80 godine kreće od 30 do 40 odsto.

Sveštenik se izvinio zbog spaljivanja knjiga o Hariju Poteru

Poljski katolički sveštenik Rafal Jaroševič iz fondacije "SMS sa Neba" izvinio se svima koje je moglo da uvredi demonstrativno paljenje knjiga o Hariju Poteru, fantazi priča, figura iz dečijih bajki i predmeta simbola drugih religija, kao što je slon ili afrička maska koje je u nedelju organizovao u Gdanjsku.

Smanjuje se broj hrišćana u Evropi

Za razliku od drugih kontinenta, u Evropi se smanjuje broj hrišćana, pa je prirodni priraštaj, odnosno razlika između rođenih i preminulih hrišćanske veroispovesti, za pet godina smanjen za 5,6 miliona stanovnika.