Novosadski informativni portal 021

Život

Džihadisti otvorili hotel sa pet zvezdica

Pripadnici ozloglašene terorističke organizacije Islamska država, koji su preuzeli kontrolu nad drugim najvećim iračkim gradom Mosulom, početkom maja su otvorili prestižni hotel "Ninava", koji ima pet zvezdica i niz laskavih recenzija na sajtu "Tripadvajsor".

Od raka jajnika u Srbiji umre 550 žena godišnje

U Srbiji svake godine od raka jajnika oboli oko 950 žena, dok godišnje kancer jajnika odnese više od 550 života, saopštilo je danas Udruženje za borbu protiv raka jajnika "Progovori", uoči obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka jajnika.

Sam sebi operisao slepo crevo

Tokom jedne ekspedicije na Antarktiku, ruski hirurg Leonid Rogozov se razboleo i bila mu je neophodna operacija, a pošto je bio jedini lekar u timu, shvatio je da će operaciju morati da izvrši sam na sebi.

Kad žene, a kad muškarci žele seks?

Kada je u pitanju želja za seksom, jedan od najvećih problema parova je neusklađenost libida, kojim upravljaju hormoni. Najnovija studija kaže da je ženama najbolje vreme za seks uveče, dok su muškarci orni već rano ujutro.

Koliki bakšiš se ostavlja u pojedinim zemljama?

Lepo je nagraditi konobara nakon dobre usluge, ali da li je to baš uobičajeno i potrebno uraditi u svakoj zemlji? Na bakšiš ili napojnicu se u svetskim zemljama skroz drugačije gleda. Neki će se uvrediti ako ga ne dobiju, dok će drugi, pak dobijanjem biti uvređeni.