Novosadski informativni portal 021

Život

Dovoljno je trčati 10 minuta dnevno

Studija naučnika sa Univerziteta u Ajovi, objavljena u časopisu Američkog koledža za kardiologe, otkriva da trčanje nekoliko minuta dnevno podjednako efikasno produžava životni vek koliko i dugotrajni džoging.

Pekare namenjene psima

Ljubav prema kućnim ljubimcima rodila je ideju koja je prvo u Sloveniji, potom i u Hrvatskoj rezultirala otvaranjem specijalizovanih pekara za pse.

Otvoren Sabor trubača u Guči

Podizanjem saborske zastave uz zvuke trube i pozdravnu reč predsednika Udruženja književnika Srbije i domaćina sabora Radomira Andrića otvoren je 54. Dragačevski sabor trubača.

Greške koje prave prevarene žene

Ponekad, bez obzira šta radite možete biti prevarene i ne postoji ništa što je to moglo da spreči. Na vama je da odlučite šta i kako dalje, a mi vam donosimo nekoliko grešaka koje prave prevarene žene, a ne bi trebalo.

Video igrice lek protiv depresije

Kompjuterske igrice "mozgalice" mogle da bi da budu isto toliko efikasne, pa čak i efikasnije od lekova u lečenju teških oblika depresije kod starih osoba, tvrdi tim američkih i kineskih naučnika.

Neprijatne navike koje su dobre po nas

Budimo realni, gotovo svako od nas ima neku naviku koju ne želimo da pokažemo u javnosti. Otkrijte četiri nehigijenske i neprijatne navike koje mogu biti dobre za zdravlje.

Ove komplimente ne upućujte ženama

Ako ste mislili da u komplimentima upućenim ženama ne možete pogrešiti - varate se. Postoje komplimenti koje treba izbegavati jer se zbog njih žene mogu osećati preosetljivo, a neretko će se i naljutiti.