Novosadski informativni portal 021

Život

Lubenica kao prirodna vijagra

Prema nedavnom istraživanju italijanskih naučnika, aminokiselina citrulin koju sadrži lubenica poboljšava cirkulaciju i može da ublaži erektilnu disfunkciju (impotenciju)

Kampanja da beskućnik zadrži usvojenu mačku

Organizacije za zaštitu životinja pokrenule su kampanju za pomoć jednom beskućniku u Čenstohovi, dirnuti time što je i sam bez krova nad glavom usvojio napuštenu mačku koju sad mora da preda u azil, jer je isteran iz utočišta u jednoj napuštenoj zgradi.

Aspirin ne davati deci mlađoj od 12 godina

Deci mlađoj od 12 godina koja imaju povišenu telesnu temperaturu ne bi trebalo davati aspirin, ni druge lekove koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu (ASA) kao što su "midol", "ambol", "acetisal", zbog rizika od Rejovog sindroma.

Imate nizak pritisak?

Problemi sa krvim pritiskom su česta pojava pre svega kod starijih, ali sve češće i kod mlađih osoba.

FOTO: Psi zamalo završili u klanici

Kineski aktivisti za zaštitu životinja uspeli su uz pomoć vlasti u ovoj mnogoljudnoj zemlji da raskrinkaju lanac ilegalne trgovine psima i time spasu 2.500 pasa od sigurnog puta u klanicu.

"Ebola ne preti Evropi"

Analize SZO pokazuju da trenutno postoji veoma mali rizik da se virus ebole prenese u evropske zemlje, izjavio je portparol SZO Tarik Jašarević.

Deset najsmrtonosnijih virusa

Posledice širenja virusa ebole možda izgledaju katastrofalno, ali ebola nije najopasniji virus koji hara planetom. Dojče vele donosi listu deset najopasnijih virusa u svetu.