Novosadski informativni portal 021

Život

"Trejnspoting" efikasniji od svih upozorenja lekara

Roman "Trejnspoting" (Trainspotting) Irvina Velša i istoimeni, eksplozivni film Denija Bojla šalju snažnu poruku o štetnim posledicama droga, smatra Kenet Kalman, bivši generalni direktor engleskog i škotskog zdravstva.

Sve više ljudi dolazi u Švajcarsku da umre

Broj stranaca koji dolaze u Švajcarsku da umru uz asistenciju, udvostručio se između 2009. i 2012. godine, a najviše dolaze iz Nemačke i Velike Britanije, navodi se u danas objavljenoj studiji.

Operisali pogrešnog pacijenta

Jedna privatna bolnica u južnoafričkom gradu Kimberli priznala je danas da su lekari u ovoj bolnici operisali pogrešnog pacijenta.

Mapa toaleta u Beču

Možda ovo nije najdetaljnija mapa Beča sa svim ucrtanim atrakcijama i ulicama, ali u trenutku "velike nevolje" svakako je najkorisnija.

U papučama na Mont Everest

Za one koji nisu nemaju dovoljno sredstava, vremena, a ni hrabrosti da se penju na Mont Everest, pokrenut je internet sajt koji vodi bez po muke u 3D razgledanje najviše planine sveta, do samog vrha.

Lubenica kao prirodna vijagra

Prema nedavnom istraživanju italijanskih naučnika, aminokiselina citrulin koju sadrži lubenica poboljšava cirkulaciju i može da ublaži erektilnu disfunkciju (impotenciju)