Život
14.08.2014.
15:09
Posledice širenja virusa ebole možda izgledaju katastrofalno, ali ebola nije najopasniji virus koji hara planetom. Dojče vele donosi listu deset najopasnijih virusa u svetu.
  • 15.08.2014 02:21
    vMarburg u Beogradu
    Preskocili ste interesantnu cinjenicu a to je da je od Marburg virusa istovremeno obolelo laboratorijsko osoblje u Marburgu i Beogradu 1960-tih nakon importovanja eksperimentalnih zelenih majmuna iz Afrike na naucni institut u BG.

    Takodje ste zaboravili ste virus variolae verae.
  • Ja

    15.08.2014 00:22
    "On je ime dobio po malom i idiličnom nemačkom gradu u kom su braća Grim sakupljala ideje za svoje bajke."
    Malo je falilo da se ne zove tako, već Beograd. 1967. je ta bolest prvi put zabeležena i to u Marburgu, Frankfurtu i Beogradu. Iz Ugande su uvezeni zeleni zamorci, koji su korišćeni u razvoju polio vakcine. Ispostavilo se da su bili zaraženi do tada nepoznatim virusom. Jedna zaražena životinja je završila na Torlaku.

    I zaboravili ste na listu da uključite i besnilo. Virus ubija 100% obolelih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna