Tri namirnice koje sprečavaju opadanje kose

Ako vam opada kosa iz neobjašnjivih razloga, umesto eksperimentisanja sa šamponima, regeneratorima, serumima i uljima, pokušajte da povećate unos ovih namirnica...
Ako vam opada kosa iz neobjašnjivih razloga, umesto eksperimentisanja sa šamponima, regeneratorima, serumima i uljima, pokušajte da povećate unos ovih namirnica...

Riba, posebno losos i tunjevina, bogata je omega-3 masnim kiselinama, koje su odlične za zdravu kosu. Ukoliko redovno konzumirate ribu, sprečićete opadanje kose.

Zeleno lisnato povrće, poput spanaća, bogat je izvor vitamina, minerala i antioksidanata. Povrće treba da bude deo vaše redovne ishrane, a možete napraviti i sok.

Šargarepa je bogata beta karotenom, koji proizvodi vitamin A. Ovaj vitamin pomaže u stvaranju ulja koja hrane kosu. Nedostatak vitamina A dovodi do slabljenja kose i njenog opadanja. Kako bi se to sprečilo, dovoljno je pojesti svežu šargarepu dnevno, popiti čašu soka od šargarepe ili je skuvati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.